вторник, 2 ноември 2010 г.

Навръх Деня на будителите ученици поискаха повече място за класни стаи

Ученици от Природоматематическа гимназия „Яне Сандански” в град Гоце Делчев внесоха Открито писмо, адресирано до кмета на общината Владимир Москов, председателя на ОБС Ангел Башов и началникът на отдел „Просвета” Васил Мишев.
 В писмото гимназистите изразяват искането си да бъде премахнат Бизнес – инкубатора, който се намира в сградния фонд на училището. Помещенията, които институцията заема са 11 на брой и са предоставени за ползване на инкубатора с решение на ОБС – Гоце Делчев от 1998 година.

Днес се чувства осезаема нужда от помещенията на бизнес- инкубатора, тъй като се увеличава броят на учениците. В момента училището разполага с около 25 класни стаи, 6 компютърни кабинета и 1 физкултурен салон, които са крайно недостатъчни за нуждите на гимназията
Положението ще се усложни още повече, тъй като предстои ремонт и ще бъдат разрушени няколко класни стаи. Именно нуждата от помещенията обедини ученици и учители да внесат искане до компетентнтите органи. В подготовката на Откритото писмо се включиха учениците от дванадесетите класове в училището.
“Искаме по – добри условия за провеждане на нормален учебен процес, но в никакъв случай не сме против Бизнес-инкубатора” – категорични са дванадесетокласниците.
Ерол ЕМИЛОВ
 Вестник "Вестител" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар