вторник, 5 април 2011 г.

Подписаха Меморандум за изготвяне на инфраструктурен проект в Гоце Делчев

Снимка: Дарик Радио
Oколо идеята за създаване на Меморандум за изготвяне на нов проект,  който да има за цел разширение на пътния участък-Садово-Разлог, който е част от ЛОТ 22А, се обединиха участниците в кръглата маса, посветена на инфраструктурните проблеми на  Гоцеделчевския регион.
 На срещата присъстваха кметовете на четирите общини –Гоце Делчев-Владимир Москов, Гърмен-Ахмед Башев, Сатовча-Арбен Мименов и зам.-кметът на Хаджидимово-Исмаил Моллов,  депутатът от ГЕРБ-Георги Андонов, зам.-кметът на община Като Неврокопи-Гърция, управетелят на най-голямата шивашка фирма в региона-Бертрам Ролман и председателят на ВМРО-НИЕ- Димитър Хардалиев.
Меморандумът бе подписан от всички присъстващи, като единствено представители на МРРБ и АПИ не присъстваха, но Меморандумът ще бъде изпратен и на тях, за да се запознаят с него, като такъв ще бъде изпратен и на министър-председателя Бойко Борисов.
Според Бертрам Ролман е невъзможен проект като магистрала „ Струма"  ако няма алтернативен път, какъвто единствен в случая е пътят  Илинден-Разлог-Благоевград.
Същият участък бе поверен на гръцката фирма „Продефтики", която обаче фалира и в момента води дело срещу България в Страсбург. Делото е насрочено за 12-и април.
Според депутата Георги Андонов участъкът Садово-Разлог е без акт 16. За изготвянето на нов проект са нужни поне 2-3 години, смята Андонов.
Кметът на Гърмен Ахмед Башев заяви, че пътищата, поддържани от общините, са в много по-добро състояние, от тези, поддържани от държавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар